MartinServera Umeå 2-3 November Ergofokus på plats

MartinServera Umeå 2-3 November
MartinServera Umeå 2-3 November

Smak och inspiration Umeå 2022

Äntligen är det dags igen! Samarbetspartner MartinServera Umeå arrangerar den mycket uppskattade (Nolia) Smak och Inspiration mässan igen för första gången sedan 2019. Missa inte detta tillfälle att mingla och trivas tillsammans med oss och branschkollegor.
Tillsammans med ett 100-tal av våra leverantörer bjuder vi på nyheter, tips, inspiration, kunskap och information. Inspirerande föreläsningar, samtal och aktiviteter under mässans båda dagar.

Anmäl dig till mässan här

Mer som händer på mässan

Chokladhjulet

När du lägger en order på mässan får du en spelmark. Denna kan du spela för i vårt populära chokladhjul. Passa på att göra dina beställningar extra goda!

Whiskyprovning för dig med alkoholtillstånd

Provning och föreläsning av Svenska Agitator, Oscar Bruno, Whiskymakare från Arboga – revolutionerande metoder i destilleriet ger guld i glaset! Kom och lyssna på och smaka på det senaste inom svensk whiskytillverkning. Tid: 12:00 – 13:00 båda dagarna.

Föranmälan krävs då det är ett begränsat antal platser.
Anmäl dig här

Föreläsningar

Onsdag den 2 november 13.00-14.15

Klas Hallberg: I kundens skor

En inspirerande och rolig föreläsning om att skapa värde för dina gäster

Klas Hallberg har över 20 års erfarenhet som professionell föreläsare och har en enastående förmåga att skapa engagemang hos sin publik. Klas har utsetts till Årets talare flera gånger och är ständigt aktuell med nya teman och infallsvinklar.

I den här föreläsningen ställs en av de viktigaste frågorna man som företag och ledare kan utmanas i: Vad behöver medarbetarna för att vilja sätta foten i kundens sko, och behöver man vara kundbesatt nyfiken på sina kunder? Låt oss skratta åt vår tids pedantiska mätbarhetshysteri och förhoppningsvis lämna föreläsningen med lite nya tankar och inspiration.

Torsdag den 3 november 11.30-12.30

Sofia Antonsson: Magens spännande värld

En inspirerande föreläsning om varför vi är vad vi äter

Sofia Antonsson är dietist och en flitigt anlitad expert i media. Hon skriver även böcker och utbildar, bland annat hos GastroMerit.
Vad är sant och falskt inom allergier och intoleranser? Intoleranser och allergier är inte bara en trend, det finns även en faktisk ökning. Att allt fler lider av allergier och intoleranser får såklart konsekvenser för alla som tillagar och serverar mat. I den här föreläsningen pratar Sofia om de senaste trenderna inom kost och hälsa, vem ska man tro på i hälsobruset och varför vi är vad vi äter.

Inspirationsscenen

Till Inspirationsscenen i mässhallen har vi bjudit in flera spännande gäster. De kommer att prata om aktuella ämnen och efteråt finnas på plats i vår monter för vidare samtal. Moderator är Mattias Larsson.

Exakta tider för scenprogrammet kommer att finnas på mässan.

Onsdag

Gustav Leonhardt – Årets kock 2021
Gustav tog hem segern i SM i matlagning på första försöket, en pallplats som ofta tillfaller tävlande först efter en eller ett par försök. Titeln har öppnat många nya dörrar och här berättar Gustav om hur året har varit och vad som händer framåt. Blir det ett nytt försök att komma med och tävla i Bocuse d’or nästa år – det får vi veta.

Norrlandsvilt
På Norrlandsvilt är hållbarhet, spårbarhet och kvalitet viktiga ledord. Ante Baer, renägare norra Vilhelmina om det kulturarv som rennäringen, Sápmi har för den svenska råvaran och dess vildmark.

TMS – Digitaliserade leveranser
Erland Andersson, Platschef Martin & Servera Logistik om våra spännande digitala projekt och hur vi kan förbättra våra leveranser till dig som kund.

Trendspaning i restaurangbranschen
Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera delar med sig av spaningar om restaurangbranschens framtid. Trots utmaningar tror vi på en stark utveckling under perioden 2023-25.
Tradition & Innovation
Mattias Dernelid, produktchef Smakriket och Per Idlund, sortiments- och inköpschef regionalt om hur vi tillsammans med Sveriges bästa kockar och branschens kunnigaste personer utvecklar idéer till verklighet. Det bjuds också på spännande smakprover.

Svensk hantverkswhisky 
Oskar Bruno, destillerichef på Agitator om sin ambition att ta whiskyn in i 2000-talet och tänka om, tänka nytt och tänka framåt. Så ser Oscar och Agitator på whisky och whiskyproduktion. På mässan erbjudas även två unika whiskyprovningar.
Facit Bar 
Emil Årjäng om sin spännande resa i restaurangbranschen, filosofin bakom Facit Bar och trender i dryckesvärlden.
Låt kläderna spela roll 
Segers visar upp höstens nyheter med hjälp av mannekänger från Martin & Servera. Detta vill du inte missa.

Torsdag

Tradition & Innovation 
Mattias Dernelid, produktchef Smakriket och Per Idlund, sortiments- och inköpschef regionalt berättar om hur vi tillsammans med Sveriges bästa kockar och branschens kunnigaste personer utvecklar idéer till verklighet. Det bjuds också på spännande smakprover.
Generation Waste 
Generation Waste erbjuder ett digitalt mätverktyg och utbildningar för att minska matsvinnet. Med verktyget kan kockarna enkelt registrera matsvinnet som därefter räknas om i både pengar och klimatavtryck.
Vinst för ekonomi och miljö 
Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera om hur Martin & Servera arbetar för att minska svinnet – det är hållbarhet i praktiken som är bra för både miljön och lönsamheten. Lyssna och inspireras!
TMS – Digitaliserade leveranser 
Erland Andersson, Platschef Martin & Servera Logistik om våra spännande digitala projekt och hur vi kan förbättra våra leveranser till dig som kund.
Låt kläderna spela roll 
Segers visar upp höstens nyheter med hjälp av mannekänger från Martin & Servera. Detta vill du inte missa.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
This site is registered on wpml.org as a development site.